52 Nap Eve Online

Akár 51 napig is teljesen ingyen játszhatunk az Eve Online nevű MMORPGvel, de vajon van-e esély arra, hogy az 52. napért se kelljen fizetnünk?

Friss topikok

  • Fényezett Rézlábos: Egyetértek veled, az ISK szerintem sem alkalmas arra, hogy egy teljesen kezdőnek kedvet csináljon ... (2010.04.26. 19:50) Pár tanács kezdőknek - 1
  • Ursa Maior: Én is az explorationt javasolom. Csak egy példa: Bloodos területen van egy Mul Zatah Monsterey nev... (2010.04.26. 14:16) 2. Nap: Még mindig vannak tutorialok...
  • 52: Jó kérdés, sokmindent nehéz elképzelni a kézikönyv alapján :) (2010.04.26. 14:13) Mit? Hogyan? Miért?
  • TheElf: Aki nem játszott eve online-vel az nem tudja, hogy a loot esetében mivel játékos vásárol, stb. ezé... (2010.04.16. 14:46) Árak, bevételek
  • 52: Sajnos a tutorial missionök nem ismételhetőek. De tapasztalataim szerint a loot, és a salvage miat... (2010.04.15. 03:24) Egy hosszú nap...

Linkblog

EnerlaNET

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Honnan jön a PLEX?

2010.05.04. 13:51 | 52 | Szólj hozzá!

Szép és jó, hogy sok magyar úgy gondolja, hogy az előfizetés legegyszerűbb módja, ha a játékban szerzett javakat szépen PLEX-é konvertáljuk, hiszen egy idő után már biztosan nem a pénz lesz a szűk keresztmetszet a játékban. Szép és jó, hogyúgy látjuk mi ingyen játszunk. Valójában azonban más fizet a CCPnek azért a játékidőért amit mi a játékon belül tőle megvehetünk. 

Az egész a PVP vesztességekkel kezdődik. Nézzünk meg egy kill-t a Ten Bellow Zero killboardjáról:

http://0-10.info/kb2/?a=kill_detail&kll_id=305

Az első amit észreveszünk: Valaki 5 PLEX árát elbukta egy harcban. De egy nagyobb csatában, ahol esetleg több capital is a vesztességlistára kerül, hamar összejön ennél nagyobb vesztesség is egy-egy oldalon. 

A PVP pedig nem csak egymás lelövéséről szól a játékban, hanem arról is, hogy mikor fogynak el az erőforrásai az egyik vagy másik oldalnak. Márpedig PLEXet eladva, hajót véve egy egy nagyobb csata után könnyű azt mondani "van másik". Ez pedig sokat számít egy olyan játékban ahol néhány óra alatt akár mindent elveszthetsz. 

Ha az ember úgy látja, ha loss van, akár nagy loss is, legfeljebb elad pár PLEXet, mert számára a játékidő megvásárlása nem tétel, akkor lehet felszabadultabban játszani, lehet sok Loss-t gyártani és mégis megtartani azt ami fontos. 

Azzal, hogy nem veszel PLEXet hanem befizetsz a játékban előnyre tehetsz szert, ha pedig inkább eladsz PLEXet még több az előny. Nem mindenki akar PLEXből játszani. Mások inkább az eladott PLEXből finanszírozzák a vesztességeiket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://52nap.blog.hu/api/trackback/id/tr791973829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása