52 Nap Eve Online

Akár 51 napig is teljesen ingyen játszhatunk az Eve Online nevű MMORPGvel, de vajon van-e esély arra, hogy az 52. napért se kelljen fizetnünk?

Friss topikok

  • Fényezett Rézlábos: Egyetértek veled, az ISK szerintem sem alkalmas arra, hogy egy teljesen kezdőnek kedvet csináljon ... (2010.04.26. 19:50) Pár tanács kezdőknek - 1
  • Ursa Maior: Én is az explorationt javasolom. Csak egy példa: Bloodos területen van egy Mul Zatah Monsterey nev... (2010.04.26. 14:16) 2. Nap: Még mindig vannak tutorialok...
  • 52: Jó kérdés, sokmindent nehéz elképzelni a kézikönyv alapján :) (2010.04.26. 14:13) Mit? Hogyan? Miért?
  • TheElf: Aki nem játszott eve online-vel az nem tudja, hogy a loot esetében mivel játékos vásárol, stb. ezé... (2010.04.16. 14:46) Árak, bevételek
  • 52: Sajnos a tutorial missionök nem ismételhetőek. De tapasztalataim szerint a loot, és a salvage miat... (2010.04.15. 03:24) Egy hosszú nap...

Linkblog

EnerlaNET

Nincs megjeleníthető elem

HTML

2, 3 sok, avagy mégsem jó a galactica?

2010.05.16. 00:48 | 52 | Szólj hozzá!

Akadt aki jelezte: Legyen a blog semleges. Mármint politikailag. Azaz ne kötődjünk egyelen corphoz, alliancehez sem. Egyetlen gond volt ezzel a gondolattal: Nem tudsz egyszerre olyan csapatot kínálni, aki biztosan segít, és kínosan elkerülni még a látszatát is annak,hogy valakit ajánlanánk. A blog egyik olvasója, a toborzásmentes HUN csatin már a harmadik nap a haját tépte attól, hogy trialossal szemben mindenki kínosan ügyelt a semlegességre, így nem kapott egyetlen számára kézzelfogható választ sem.

Kiváncsi volt miért ilyenek a válaszok. Megkapta a választ: A semleges válaszok ilyenek, neki kel rájönnie, hogy neki mi tetszik. Vagy az egyes corpok csatornáin megkaphatja ki és miért is csinál valamit. Márpedig más nevében nem ajánlhatok támogatást, segítséget, más farkával a csalánt verni nem szép dolog, így csak adott corpok tehetnek felajánlást, a semlegesség csak ezen felajánlások egyenlő elbírálása lehet.

De még ez sem jó. Egyfelől mert sokan tartanak attól trialosok és leendő trialosok felé hirdetni magukat kivívná a közösség rosszallását. De akad egy fontosabb gond is: A magyar corpok többsége 0.0ban van, ahol egy kezdő aki PLEXet is szeretne magának jó ideig nem boldogulnak. A korlátozott idejű tagságot kínáló kiképzécég(ek) pedig nem tudják, és szerintem nem is akarják felvállalni azt, hogy a csak PLEXből játszani kívánó játékosokat is segítsék.

Nehéz feladat ez. Tudjuk, hogy akár 14 napos trialokat használva is hamar el lehet jutni a teljesen ingyenes játékig, csak éppen a dolognak ára van, ami sokmindent megnehezít. Az elején nagyon a pénzre kell rámenned, és sokmindennel utána ismerkedsz meg. Nehezen fér össze ez az ő programjukkal. Nomeg kevés kiképző nehezen tud sok újoncot anyagilag is segíteni. Nehéz azt várni bárkitől is, hogy a szabadidejénen, egy játékban amiért fizet, számáranem túl szimpatikus kezdőkkel is nagyon tórelmes legyen).

A magyar cégek közül talán csak két cég (az Omega Alliance tagjai) maradtak aktívak döntően high sec területen. Magam is egyértelműen ide tartoztam eddig, így ha csak magam, csak magunk nevében ajánlhattam segítséget, maradt a galactica csati. Más corpok nem ajánlották a kiképző csatijukat.

Sok más közös project akad. Pl. az ISK szerkesztőjével is akad közös project, akad némi terv egy magyar eve adatbázisra, idővel talán magyar eve wiki is születhet, nomeg rendes leírás a játékról a wikipedian, beküldött hírek gamer lapoknak (akár a kiegészítők kapcsán), s ki tudja még mi minden. De a hosszabb high seces életre váró kezdők aktív megsegítésén eddig kevesen jelentkeztek, hogy osztoznának.

Eddig is érkezett visszajelzés, hogy a galactica csati nem minden kezdőnek vállt be, s ez természetes. Nagyon sok rutinos vén róka van akinek nem lehet minden kezdőre türelme, nem tudja minden kezdő stílusát elviselni. Ők is panaszkodhatnak, és ez is természetes. Ha egy csati az otthonunk, több cég közös otthona, meddig kell elviselni a zavaró stílusú kezdőt az otthonunkban, csak azért mert "egyetlen ilyen kiképzőként mi vagyunk az eve arca" és itt nem lehet a minket zavaró embereket lenémítani komoly indoklás nélkül. Nem jó ez így, gond van, megoldást kell keresnünk.

Hogy mi a megoldás? Nem tudjuk.

Sokféle kezdőnek sokféle kiképzőcég aki tartósan itt marad, és nem kelljen olyanokkal együtt játszani akiket nehezen viselsz? Vagy maradjon a cég, és legyen tobbféle csati (csak a több csati több közösség kapcsán, milyen közösség akkor a cég)? Meglévő csatin többet viseljen mindenki? Ki tudja.

Addig is akad egy új csatorna ahol mindenki kérdéseit várjuk: A hülye kérdéseket is, idegesítő emberektől is. A neve "sugo", így ékezet nélkül... De gondolom egyértelmű, hogy egy magyar "help" csatiról van szó. Ami csak félig semleges.  

A bejegyzés trackback címe:

https://52nap.blog.hu/api/trackback/id/tr322006348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása