52 Nap Eve Online

Akár 51 napig is teljesen ingyen játszhatunk az Eve Online nevű MMORPGvel, de vajon van-e esély arra, hogy az 52. napért se kelljen fizetnünk?

Friss topikok

  • Fényezett Rézlábos: Egyetértek veled, az ISK szerintem sem alkalmas arra, hogy egy teljesen kezdőnek kedvet csináljon ... (2010.04.26. 19:50) Pár tanács kezdőknek - 1
  • Ursa Maior: Én is az explorationt javasolom. Csak egy példa: Bloodos területen van egy Mul Zatah Monsterey nev... (2010.04.26. 14:16) 2. Nap: Még mindig vannak tutorialok...
  • 52: Jó kérdés, sokmindent nehéz elképzelni a kézikönyv alapján :) (2010.04.26. 14:13) Mit? Hogyan? Miért?
  • TheElf: Aki nem játszott eve online-vel az nem tudja, hogy a loot esetében mivel játékos vásárol, stb. ezé... (2010.04.16. 14:46) Árak, bevételek
  • 52: Sajnos a tutorial missionök nem ismételhetőek. De tapasztalataim szerint a loot, és a salvage miat... (2010.04.15. 03:24) Egy hosszú nap...

Linkblog

EnerlaNET

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Hogyan keressünk százmilliókat egy smartbombbal?

2010.04.30. 01:59 | 52 | Szólj hozzá!

A válasz egyszerű: Úgy, hogy nem a miénk a smartbomb. Hallottam erre egy jó megoldást. A ship scanner célja, hogy is van felszerelve a másik hajója. Ezt nyugodtan használhatjuk high sec területen. Ha egy hajón nagyérteékű modulokból bőven akad, ellenben smartbombot is vinne high sec területen egy küldetésre, nincs más dolgunk mint megkeresni hol van. Lehetőleg egy cloaking devicenek köszönhetően "láthatatlanul".

A megfelelő pillanatban berohanva egy bekapcsolt smartbomb hatósugarába azt sem veszi észre szerencsétlen áldozatunk mi is történt, s máris megsebzett minket. A rendőrök szemében ő a csúf gonosz támadó, mi pedig az ártatlan bárányok. A kiérkező zsaruk ellen pedig játékosnak nincs esélye. A hajója helyén egy roncs marad, mi idejében leugrunk az állomásra, s ha meghalás nélkül a roncs közelébe jutunk (nem is olyan nehéz cloaknak hála, ugye?) máris remek loot lesz az ellenfél drága moduljaiból. T2 hajók esetén a salvage is jelentős érték, bár azt (ha még van ellenfél körülöttünk) macerásabb kiszedni.

Legalábbis addig amíg más valaki nem szedi össze az agrot, mert jönne összeszedni a saját roncsát. Ebben az esetben ugyanis salvagere és lootra is könnyen lesz szabad a pálya, ha elég gyorsak vagyunk, nem sok esélye van elkapni.

Most képzeld el fordítva a történetet... Összeszedtél egy kisebb vagyont, végre tudsz költeni hajóra, szépen feltuningoltad a verdádat, több hónap munkája van benne. Elolvasod a leírást, sok apró ellenfél van, más is ajánlja a smartbombot, neked is jó ötletnek tűnik. Nem is gondolkodsz el rajta, hogy esetleg aki ajánlja nem high sec területen használja. Senki sem tanított meg arra: High secben smartbombot soha... Te sokmindent elbuksz, s a többségét nem is fedezi a biztosítás, valaki pedig egy vagyont keres ezen az apró hibán.

Nem azért mondtam el a történetet, mert az a cél, holnap te is áldozatra vadássz - lehet, hogy szerencséd lenne, lehet, hogy nem találnál balekot - hanem azért, mert azzal is lehet ám sok pénzt keresni, hogy nem veszted el azt a vagyont amit a smartbombodnak hála elvesztenél. Ehhez pedig nem kell senki aki direkt rád vadászik: Bármelyik átlagos loot tolvaj megtenné, de a smartbombod véletlenül is eltalálhat egy épületet.

A történetnek akad mégegy tanulsága: Sok olyan felszerelés van ami ad egy kis előnyt, ám az ára (értéke miatt) megnöveli a kockázatát annak, hogy egy kalóz célpontja legyél. Megéri?

A bejegyzés trackback címe:

https://52nap.blog.hu/api/trackback/id/tr251963374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása