52 Nap Eve Online

Akár 51 napig is teljesen ingyen játszhatunk az Eve Online nevű MMORPGvel, de vajon van-e esély arra, hogy az 52. napért se kelljen fizetnünk?

Friss topikok

  • Fényezett Rézlábos: Egyetértek veled, az ISK szerintem sem alkalmas arra, hogy egy teljesen kezdőnek kedvet csináljon ... (2010.04.26. 19:50) Pár tanács kezdőknek - 1
  • Ursa Maior: Én is az explorationt javasolom. Csak egy példa: Bloodos területen van egy Mul Zatah Monsterey nev... (2010.04.26. 14:16) 2. Nap: Még mindig vannak tutorialok...
  • 52: Jó kérdés, sokmindent nehéz elképzelni a kézikönyv alapján :) (2010.04.26. 14:13) Mit? Hogyan? Miért?
  • TheElf: Aki nem játszott eve online-vel az nem tudja, hogy a loot esetében mivel játékos vásárol, stb. ezé... (2010.04.16. 14:46) Árak, bevételek
  • 52: Sajnos a tutorial missionök nem ismételhetőek. De tapasztalataim szerint a loot, és a salvage miat... (2010.04.15. 03:24) Egy hosszú nap...

Linkblog

EnerlaNET

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Eve, Izland, Aeroviva?

2010.04.23. 22:34 | 52 | Szólj hozzá!

Ha az Eve kicsit "lassan" halad, az ember óhatatlanul is megnyitja az In Game Browser-t, s elkezd különböző oldalakat olvasni. Izlandi fejlesztők játékával játszani, s közben egy izlandi vulkán kitörésének következményeiről olvasni... Érdekes egybeesés. S miközben azon bosszankodunk, hogy a PLEX ára megindult felfelé, s ez váratlan többletköltséget okoz látni, azt látni, hogy a vulkán is sok többletköltséget okozott, például az Aeroviva utasainak. Olvassuk mennyire példátlan ami a Homár körül történik.

Közben olvasgatok más blogokat is, például a scammerről aki keveset tudott. Nem kívánok azon vitatkozni, hogy mit, mennyiért lehet adni, kinek mi a kötelessége, de azt a párhuzamot nehéz nem észrevenni, hogy minden inkorrekt lépésnek megvan a maga következménye. S ez a következmény túlmutat a pillanatnyi problémán. Ha valakiből célpont lesz, akkor a pillanatnyilag nyerő üzlet hamar vesztességes lesz.

S bár a való életben nem lehet hadüzenettel válaszolni a kialakult helyzetre, a hírverés majdnem ilyen rossz. Három oknál fogva nem venném igénybe az Aeroviva szolgáltatásait: 

  • Mert nem fontos nekik hazahozni az utasaikat.
  • A nem éppen fogyasztóbarát magatartás miatt.
  • Mert, ha nem volt keret ügyfélbarát módon megvédeni a hírnevüket, s sokan elpártolnak tőlük, akkor kérdéses mennyire lesz stabil a cég...

Az utóbbi kérdés egy tipikus "önbeteljesítő jóslat", hiszen ha egy utazási iroda jövőjében kevesebben bízunk, kevesebb utasa lesz, s több ok lesz az aggodalomra. Ellenben minnél jobba küzd az adott iroda, annál többen értesülnek a gondokról.

De akad még egy párhuzam: Sokak szerint kérdés, hogy az Eve Online-be érdemes-e beszállni. A játék múltja mellett a dráguló PLEX is kérdés. De a tapasztalat azt mondja: A PLEX árát össze lehet szedni.

Csak sokak tippjével ellentétben sem a scammer karakter, sem a lopás nem a legjobb megoldás, ha hosszabb távon gondolkodunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://52nap.blog.hu/api/trackback/id/tr331946867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása